English
Pihamaan viinit ja kuohuviinit

Pihamaan tilaviinit valmistetaan Kalkkisten kantatilan marjoista ja hedelmistä, joiden puhtaus ja aromikkuus on ainutlaatuista ja arvokasta. Viinien valmistus alkoi vuonna 2000 ja tällä hetkellä valikoimissa on yli kymmenen erilaista viiniä sekä liköörejä ja väkevämpiä tuotteita.

Ostopaikat: Pihamaan Tila ja Heila-lähiruokatori Heinolassa


KUOHUVIINIT PICCOLOISSA

Kaikista kuhuviineistämme saa nyt myös piccolo kokoja!
Mansikkainen Helmi, Viettelevä Viherkuohu (voitti muuten 2019 helmeilevien viinien sarjan Suomen tilaviinikisoissa!), Punaherukkainen Juhlakuohu ja Herkullinen Vadelmakuohu.

Piccolopullot ovat 20 cl.


PIHAMAAN ROSÉ

Vuoden tilaviini 2003 ja Suomen ensimmäinen kultamitali-viini

Pihamaan Rosé on makeahko jälkiruoka- ja seurusteluviini, joka palkittiin vuonna 2003 Suomen ensimmäisenä kultamitali-tilaviininä. Viini on 100 % mansikkaa niin tuoksultaan kuin maultaan. Nauti hyvin viilennettynä, aterian alkuun tai päätteeksi. Sopii erinomaisesti myös seurusteluviiniksi.

11 %-vol, 0,75 l pullo


PIHAMAAN VALKOINEN

Vuoden 2010 kultamitali-tilaviini

Pihamaan Valkoinen on puolikuiva marjaviini. Se on laadukas ja suussa sulavan maukas hedelmäviini kotimaisten ruokien rinnalle. Viinin kanssa maistuvat kaikenlaiset kalaruoat tai kevyet liharuoat. Mainio yhdistelmä Pihamaan Valkoisen kanssa on myös kesäiset salaatit.

12 %-vol, 0,75 l pullo


PIHAMAAN PUNAINEN

Pihamaan Punainen on aito mustaherukkaviini. Se on syvä ja voimakas, mustaherukoilta ja mustikoilta tuoksuva marjaviini. Oiva loppukesän iltojen kruunaaja!

Punainen sopii erinomaisesti esim. riistan kyytipojaksi ja mainio myös kinkun kaverina.

12 %-vol, 0,75 l pullo


PIHAMAAN KUIVA

Tyylikäs ja persoonallinen marjaviini, jossa maistuvat viherherukan aromaattisuus ja hedelmäisyys. Pihamaan Kuiva on nimensä veroinen ruokaviini, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi salaatin, paistetun kalan ja rapujen kaveriksi.

12 %-vol, 75 cl


PIHAMAAN TYRNI

Pihamaan Tyrni on puolimakea, raikas ja miellyttävästi tyrnin makuinen, aromikas marjaviini. Sopii mainiosti ruokaviiniksi, juustojen kanssa ja seurustelujuomaksi.

12 %-vol, 0,75 l pullo


PIHAMAAN HUNAJA

Hunajaa on käytetty juomien maustamiseen ammoisista ajoista lähtien. Pihamaan Hunaja-viinissä kaksi perinteistä makua, mansikka ja hunaja kietoutuvat toisiinsa makean viettelevästi. Kunniaa hunajalle!

11 %-vol, 0,75 l pullo


PIHAMAAN VADELMA

Kesäinen, puolimakea viini kotimaisista vadelmista. Solahtaa lasiin aperitiiviksi tai seurusteluhetkiä ilahduttamaan.

13 %-vol, 0,75 l pullo


PIHAMAAN KESÄ

Kesäinen marjaviini valmistetaan kauden maukkaista marjoista iloiseen kesäiseen juhlintaan. Nautitaan hyvin viilennettynä ja hyvässä seurassa.

12 %-vol, 0,75 l pullo


PIHAMAAN JALOMANSIKKA

Jalomansikka on kypsän mansikkainen ja liköörimäisen makea jälkiruokaviini, joka vie kielen mennessään. Sopii hyvin myös makeaksi kastikkeeksi tai suklaisen jälkiruoan seuralaiseksi.

13 %-vol, 0,35 l pullo


PIHAMAAN JALOVADELMA

Pihamaan Jalovadelma on Vuoden tilaviini vuosilta 2007 ja 2013 –  jälkimmäisenä vuonna viini palkittiin myös tilaviinien kultamitalilla.

Liköörimäisen makea Jalovadelma on täysverinen jälkiruokaviini ja se soveltuu sellaisenaan avec tai jälkiruokien kumppaniksi.

13 %-vol, 0,35 l pullo


PIHAMAAN METSÄ

Pihamaan Metsä on pehmeä, tummista marjoista valmistettu viini liha- ja riistaruokien kaveriksi. Variksenmarjan ja mustikan metsäistä aromikkuutta on ryhdistämässä Pihamaan perinteinen viljelymarja mustaherukka. Nauti punaviinin tapaan huoneenlämpöisenä ja hyvässä seurassa.

12 %-vol, 0,75 l pullo


PIHAMAAN JOULU

Pihamaan Joulu on pehmeä, tummista marjoista valmistettu viini jouluiseen pitopöytään. Variksenmarjan ja mustikan metsäistä aromikkuutta ryhdistää Pihamaan perinteinen viljelymarja, mustaherukka. Nautitaan punaviinin tapaan huoneenlämpöisenä ja hyvässä seurassa.

12 %-vol, 0,75 l pullo


PIHAMAAN HELMI

Helmi on kesäisen mansikkainen kuohujuoma aidoista mansikoista. Mainio kesäjuhlien helmeileviin maljankohotuksiin ja ihana kuplajuoma vaikka piknikille.

8 %-vol, 0,75 l pullo


PIHAMAAN VIHERKUOHU

Vuoden tilaviini vuosina 2011 ja 2014

Pihamaan Viherkuohu on puolikuiva kepeästi kupliva viini, joka on runsaan hapokas ja herkullisen aromikas. Sopii mainiosti niin kesäjuhliin tunnelmankohottajaksi kuin hyvän ruoan täydentäjäksi.

8 %-vol, 0,75 l pullo


PIHAMAAN HERUKKA-COOLER

Viinimestari yhdisti kuplat ja mumman mustaherukat! Mainio kesäjuoma, vähän niin kuin viini, pikkuisen niin kuin siideri. Raikas ja herukkainen.

6 %-vol, 0,75 l pullo


PIHAMAAN JUHLAKUOHU

Punaherukkainen, täyteläinen kuiva kuohujuoma. Juhlallisen ylväs ja aromikas Juhlakuohu sopii kohottamaan tunnelmaa elämän tärkeisiin hetkiin.

12 %-vol, 0,75 l pullo